Brailleweg in herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – De Brailleweg wordt in de herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer, vanwege werkzaamheden voor de vernieuwde zuidelijke ringweg.

Vanaf zaterdag 16 oktober is het fiets- en voetpad afgesloten. Vanaf maandag 18 oktober geldt dat ook voor de rijbaan voor auto’s en bussen. Op maandag 25 oktober om 06.00 uur gaat de Brailleweg weer open.

Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de Hoornsedijk en de Van Iddekingeweg, onder het viaduct door. Het fietspad langs de Hoornsedijk, bij roeivereniging Gyas, is vanaf vrijdag 15 oktober weer open. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn.

Er wordt rond de Brailleweg volop gewerkt. Zo komt er een nieuwe afrit vanaf de A28 naar de Brailleweg. Vanaf half november wordt deze in gebruik genomen. In de herfstvakantie worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals rioolwerkzaamheden, damwanden plaatsen en het kruispunt Vondellaan/Brailleweg herinrichten.

Van maandag 1 tot donderdag 4 november is de Brailleweg opnieuw gestremd voor fietsers en voetgangers. Die afsluiting heeft te maken met de bouw van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal.

Foto's

Deel dit artikel