Gemeente: geen locatie waar scooterliefhebbers kunnen stunten

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – De gemeente is niet van plan om een locatie aan te wijzen waar jonge scooterliefhebbers kunnen hangen en stunten. Dat blijkt uit het antwoord van het college van B&W op vragen van de raadsfracties van de Stadspartij en Student en Stad. Meldt Oogtv.nl.

De beide fracties hadden om zo’n locatie gevraagd naar aanleiding van een ongeval op 29 augustus waarbij een scooterrijder zwaar gewond raakte op industrieterrein Westpoort. De groep jongeren, genaamd Teamshab050, wil graag een eigen veilige plek waar ze kunnen hangen en stunten, zonder overlast te veroorzaken aan anderen. Dat kan eventueel gecombineerd worden met een skatebaan.

De raadsfracties zeggen tegen het stunten en racen op de openbare weg te zijn, maar vinden dat het gemeentebestuur de groep moet helpen. Er is nu soms sprake van een kat en muisspel met de politie. De gemeente voelt hier echter niets voor. De Wegenverkeerswet staat het stunten en racen met scooters niet toe. Ook de politie Noord Nederland is tegen zo’n locatie. Verder zijn er diverse Dream Courts en sport- en beweegplekken waar de jeugd terecht kan. De gemeente zegt wel bereid te zijn opnieuw met de jongeren van Teamshab050 te praten.

Foto's

Deel dit artikel