Verdachten van spoofing en pinpasfraude gezocht! (Video)

Deel dit artikel
Politie.nl info & screenshot video Youtube

Groningen – Op vrijdag 26 maart 2021 werd een vrouw uit Groningen het slachtoffer van pinpasfraude na oplichting via spoofing. Het slachtoffer werd gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Door de vrouw telefonisch te benaderen en haar later aan huis te bezoeken, wisten de oplichters haar bankpas afhandig te maken en daarmee bij een bank in Drachten een groot geldbedrag te pinnen. Ook werden er in Assen meerdere dure telefoons gekocht.

 

 

Wees alert!

Je bank zal je nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Twijfel je of je een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank. Dan kun je de bank terugbellen en vragen of het klopt wat je is verteld en wat je werd gevraagd te doen. Je kunt ook altijd je bankkantoor bezoeken en je ervaring delen. Deel nooit je pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit je bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.

 

Wat moet ik doen als ik ben opgelicht?

Doe altijd aangifte bij de politie. Bel ook direct je bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Deel daarnaast je verhaal met vrienden en kennissen. Zo help je voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.

– Herken je beide of één van de mannen op de beelden?

– Herken je de vrouw aan de hand van het signalement?

– Herken je jezelf op beeld? Meld je dan z.s.m. bij de politie!

– Heb je andere informatie over deze zaak?

 

Neem dan contact op met de politie via het tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Anoniem je informatie delen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

De beelden en het tipformulier vind je op deze pagina: https://bit.ly/3Fo6z8o.

Video onderaan

 

Foto's

Deel dit artikel

Video