Qbuzz over feest Kardinge: “Schade bussen lijkt mee te vallen, impact op chauffeurs is groot”

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

Groningen – De schade aan de lijnbussen van vervoersbedrijf Qbuzz na het incident op Kardinge vrijdagavond, lijkt mee te vallen. Volgens het bedrijf is echter de impact op chauffeurs en reizigers groter.

“Op Kardinge werd vrijdagmiddag en -avond een feest gevierd”, vertelt Michel van der Mark van Qbuzz. “Wij waren door de organisatie gevraagd om extra bussen in te zetten om bezoekers er naar toe te brengen, en ook weer op te halen. We zagen echter dat de toestroom van reizigers vele malen groter was, dan waar de aanvraag voor was ingediend. In de voorbereiding was gesproken over 700 man. Maar het waren er veel meer. Dit zorgde ervoor dat feestvierders in reguliere lijnen terecht kwamen.”

Noodhamers en noodknoppen
Volgens Van der Mark ging het in de tweede helft van de avond mis. “Er werden bierflesjes opengetrokken en er werden sigaretten opgestoken. Dit is in strijd met onze huishoudelijke regels. Daarnaast werden noodhamers losgetrokken en werden de noodknoppen van de deuren ingedrukt. Deze noodknoppen zijn luchtschakelaars waarmee de deuren geopend kunnen worden. De situatie zorgde er voor dat de veiligheid van buschauffeurs en overige reizigers in het geding kwam.” In totaal waren bij het incident drie lijnbussen betrokken.

 

Wilt u dit artikel verder lezen? Klik dan HIER om het volledige nieuwsartikel te kunnen lezen.

Foto's

Deel dit artikel