’Twaalf nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 35 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend twaalf nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 23 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met twee infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden vijf besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld uit Groningen. Donderdag was dat wel het geval. Toen maakte het RIVM melding van een ziekenhuisopname van een inwoner van de gemeente Groningen.

Landelijk vonden de GGD’en 1.718 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 123 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 531 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er vijfenveertig minder. Op de IC’s zijn nu 184 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, twaalf minder dan donderdag. Het RIVM registreerde drie overlijdens door COVID-19, negen minder dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel