Vandaag uitspraak in ontuchtzaak tegen dansschoolhouder

Deel dit artikel
Rtvnoord.nl (Bron)

Groningen – De rechtbank doet vandaag uitspraak in de ontuchtzaak tegen dansschoolhouder K. A. uit de stad Groningen. Het Openbaar Ministerie eiste eind vorige maand zeven jaar cel en een beroepsverbod van vijf jaar tegen hem.

De 38-jarige A. wordt verdacht van het misbruiken van 13 meisjes die op zijn dansschool op hoog niveau trainden. Dat meldt Rtvnoord.nl vrijdagmorgen.

Verdachte ontkent de aantijgingen

A. ontkende eind augustus tijdens de laatste zittingsdag in de rechtbank dat er sprake is geweest van misbruik. Zijn advocaat heeft gevraagd om vrijspraak.

Volgens de officier van justitie (OvJ) is de verdachte ‘berekenend’ geweest in zijn daden, met alle gevolgen van dien. ‘Het vertrouwen van de aangeefsters is beschaamd. Seksueel misbruik heeft ernstige gevolgen, dat wordt pijnlijk duidelijk hier.’

A. werd een jaar geleden aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van dertien van zijn pupillen. Tijdens stretchoefeningen, die hij deed met getalenteerde en ambitieuze leerlingen, zou hij zich hebben opgedrongen aan de meisjes. Ze zaten in een houding waarin ze geen kant op konden. Hij droeg volgens hen een speciale geprepareerde grijze broek met een gat bij het kruis.

Bron en meer hierover op Rtvnoord.nl

Foto's

Deel dit artikel