RIVM telt 15 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 39 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 15 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM. Meldt Oogtv.nl.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 21.104 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 21.089. Dit betekent een stijging van 0,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 15 nieuwe besmettingen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 18,57 staat. Qua gemeenten met het hoogte aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op de eerste plaats met 309,7 nieuw gemelde positieve testen. De gemeenten Noardeast-Fryslân, 272, en Neder-Betuwe, 254,7, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 39 personen positief getest op het coronavirus. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Westerkwartier gaat het om 6 nieuwe gevallen, Midden-Groningen, Stadskanaal en Westerwolde 4, Het Hogeland 3, Veendam 2 en Oldambt 1. In de gemeenten Eemsdelta en Pekela bleven de tellers op 0 staan. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 1.900 mensen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 1.827 staat. In de ziekenhuizen werden 23 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 18 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 532 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 46 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 186 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 4 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Foto's

Deel dit artikel