Zeventien nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 47 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend zeventien nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 47 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen negen besmettingen minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden twaalf besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Het Hogeland (5) en Westerwolde (5).

Eén ziekenhuisopname, geen sterfgevallen

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld uit Groningen. Zondag werd een inwoner van de gemeente Westerwolde opgenomen in een ziekenhuis, maar ook op deze dag werden er geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk lichte daling

Landelijk vonden de GGD’en 1.777  nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 305 minder dan gisteren. In totaal zijn 51 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan tien op een IC. Het RIVM registreerde vier overlijdens door COVID-19. Zondag was dat er één.

Foto's

Deel dit artikel