Strafzaak van Veendammer (39) die verdacht wordt van doodslag op baby(7 weken) loopt vertraging op

Deel dit artikel
ADP, bron

VEENDAM (ADP) – De strafzaak van een 39-jarige Veendammer, die verdacht wordt van doodslag op zijn baby van zeven weken oud, is nog niet klaar voor de inhoudelijke behandeling.

Dat kwam vandaag tijdens een niet-inhoudelijke zitting naar voren. De tot nu toe ontkennende verdachte was bij deze zitting niet aanwezig.

Door: Karin ADP

Heftig geweld
Volgens de officier van justitie is de man op 30 november vorig jaar op dusdanig gewelddadige wijze met zijn baby omgegaan, dat het kindje overleed aan de gevolgen van schudden, stompen en ander heftig geweld. De baby had op die dramatische dag in november een normale dag gehad. Het kind had in de box liggen spelen. De man was vlak voor het drama 15 tot 20 minuten alleen met de baby geweest.

Doodslag
Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een andere medische oorzaak niet de oorzaak van de dood van de baby. Geweld moet volgens de aanklager de aanleiding zijn geweest. De Veendammer wordt doodslag verweten. Hij ontkent dat hij geweld op de baby heeft gebruikt.

“Ik wil antwoorden”
De raadsman van de verdachte wil alsnog een aantal experts bevragen, waaronder een patholoog en een forensisch kinderarts. De zomervakantieperiode zorgde volgens hem voor afwezigheid van veel deskundigen. “Het is moeilijk communiceren met grote instituten. Ik heb nog geen antwoorden gekregen, maar die wil ik nog wel”, zei de raadsman.

De rechtbank heeft nu bepaald dat de zaak moet worden verwezen naar de rechter-commissaris. Die zal zich opnieuw gaan buigen over de verzoeken van de advocaat. Dit kan enkele weken in beslag nemen. De in november geplande inhoudelijke zitting is mede hierdoor niet haalbaar.

Wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onzeker. Wel bepaalde de rechtbank dat de verdachte tot die tijd vast moet blijven zitten.

Foto's

Deel dit artikel