Corona: ’57 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 102 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron) & Corona dashboard

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 57 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. Uit de rest van de provincie meldde het RIVM nog eens 45 infecties.

In de gemeente Groningen vond de GGD 51 infecties meer dan het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden twintig besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

  • De cijfers van donderdag en vrijdag zijn vertekend door een storing in het registratiesysteem van de GGD. Daardoor werden er donderdag minder besmettingen gemeld dan er daadwerkelijk waren. Deze besmettingen worden mogelijk vrijdag en de daaropvolgende dagen verwerkt.

Het RIVM maakt melding van één nieuwe ziekenhuisopnames in de provincie Groningen. Deze persoon is afkomstig uit de gemeente Groningen. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld uit de provincie.

 

Landelijk

Landelijk vonden de GGD’en 2.730 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 327 meer dan donderdag. 72 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan twaalf op een IC. Het RIVM registreerde vier overlijdens door COVID-19, één meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel