Bewoner heeft niets te maken met handgranaten (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver & Patrick Wind
Groningen - De hulpdiensten hebben dinsdagmorgen meer dan 40 woningen in Groningen ontruimd na de vondst van explosieven. De explosieven zijn aangetroffen tijdens renovatiewerkzaamheden aan een portiekflat aan de Adriaan Pauwstraat.

Bouwvakkers vonden in het plafond van de woning de woning een aantal opbjecten waarvan ze niet wisten wat het precies was. Ze brachten het naar buiten en legden het in een kruiwagen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Na eerste check door een explosieven verkenner bleek het te gaan om vier granaten. Reden om direct de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) te waarschuwen.

 

De EODD is inmiddels onderweg naar Groningen. De Adriaan Pauwstraat en enkele nabij gelegen straten zijn afgesloten. De bewoners van de ontruimde woningen, voor zover ze thuis waren, worden opgevangen in de Johan de Wittstraat. De omgeveing is inmiddels weer veilig.

 

 

Update 23-09-16: De bewoner  wist niks af van de explosieven in zijn huis. Hoe ze er komen is nog onbekend. info-bron Rtv Noord via de politie.

 Tv Noord beelden

 

Telegraaf

 

HvN

Foto's

Deel dit artikel