Grote schade na inbraak multifuntioneel gebouw in Wagenborgen (Video)

Deel dit artikel
Mark Heikens 112Gr.
Wagenborgen - Afgelopen week is het multifunctioneel gebouw aan de Elzen, (jeugdsoos en ijsbaan) aangedaan door een groep inbrekers. Door de mate van braak en de schade is er een vermoeden dat het om bekenden gaat.

De schade aan beide panden is enorm. De schade is zowel veroorzaakt door braak, als door het leegspuiten van poederblussers door het gehele pand.  Hierdoor is het de komende periode onmogelijk om van de gebouwen gebruik te maken.

 

Zowel de braak en vandalisme schade als de diefstal raakt in zijn geheel het hele dorp Wagenborgen. De ruimtes worden door verschillende verenigingen gebruikt, de POW-Feesten zal met spoed op zoek moeten naar een vervangende ruimte.  Zowel de geluidsinstallatie van de Jeugdsoos als van de Kinder Speel Week is ontvreemd. Dit laatste zou onder andere 3 september gebruikt worden voor de Proostmeerloop.  Ook werd deze installatie onder andere gebruikt voor de speelweek, 4 mei, Sinterklaas intocht en diverse kleine evenementen in Wagenborgen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

 

Ook de technische recherche van de politie heeft inmiddels met succes gezocht naar sporen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

 

 

Foto's

Deel dit artikel