Man moet cel in voor afbijten vingertop tijdens gevecht

Deel dit artikel
112Groningen.nl & ADP

(ADP) Een 27-jarige man uit Hoogezand moet voor het afbijten van een vingertop een celstraf van zes maanden uitzitten. Dit gebeurde op 13 april tijdens een vechtpartij in de stad Groningen.

De Hoogezandster zei twee weken geleden tegen de rechter: ‘Ik voelde iets in mijn mond en heb bewust gebeten’. De man moest zich verdedigen, zei hij vervolgens. Hij lag tijdens de vechtpartij onder en zag geen andere uitweg. Het slachtoffer zag dat zijn vinger bloedde en het topje over de straat rolde. Het vingerkootje kon later in het ziekenhuis niet meer worden teruggeplaatst. De schade is onherstelbaar en de rechter vindt daarom zware mishandeling bewezen. Hij veegde het noodweerverhaal van tafel.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De rechter hield, net als het OM, rekening met het strafblad van de Hoogezandster. Die liep bovendien nog een in proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van zes weken. Die moet hij nu ook uitzitten. De Hoogezandster moet het slachtoffer een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

In samenwerking met ADP

Foto's

Deel dit artikel