Cel voor straatroof in de Rode Weeshuisstraat 

Deel dit artikel
112Groningen.nl & ADP

(ADP) Twee mannen van 18 jaar moeten voor een straatroof in de Rode Weeshuisstraat een celstraf van acht maanden uitzitten. Het slachtoffer werd van zijn telefoon beroofd en bedreigd met een stukgeslagen bierfles.

Het slachtoffer en een vriend liepen op 12 april door de Oude Boteringestraat naar de Rode Weeshuisstraat. Daar werden ze omringd door drie jonge mannen. De twee vrienden werden jolig begroet met high-fives en boxen. Het slachtoffer vertrouwde dit niet en greep naar zijn telefoon in zijn broekzak. De zak was leeg. Hij eiste van het drietal zijn telefoon terug. ‘No telefoon, no telefoon’, zeiden die terug. De drie keerden zich om, om weg te lopen. Op dat moment belde de vriend van het slachtoffer het nummer van de verdwenen telefoon. Die ging af in het rugzakje dat op de rug van een van de drie mannen bungelde.

De drie kwamen terug. Een van hen had een stukgeslagen bierfles in zijn hand. Hij maakte stekende bewegingen richting de twee vrienden. Kort daarop werd het trio aangehouden. In de rugtas zat de gestolen telefoon. Twee achttienjarigen uit Ter Apel en Den Helder stonden twee weken geleden voor de rechter. Tegen hen eiste het Openbaar Ministerie toen twaalf en tien maanden cel. De derde verdachte (21) uit Ter Apel werd uitgesteld en moet later alsnog terechtstaan.

Foto's

Deel dit artikel