Taakstraf voor aanranden vrouwelijke beveiligers in voetbalstadion 

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron

(ADP) – Een 53-jarige man uit Westerlee is voor het aanranden van vier jonge vrouwelijke begeleiders in het voetbalstadion in Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. De helft hiervan is voorwaardelijk. De man zei eerder tegen de rechters dat hij slechts zat te geinen. Dat vond de rechter van niet. 

 

De 53-jarige betaste de enkele jonge vrouwen tijdens een voetbalmatch FC Groningen – Ajax op 28 januari 2020. Ook bij de wedstrijd tussen Groningen en Vitesse op 8 februari 2020 kon de man zijn handen niet thuishouden. Hij wreef de vrouwen over hun rug, billen en schouders. Hij sprak hen aan met ‘schatje’, ‘je mag mij fouilleren liefje’ en ‘wat heb je mooie rode slipjes’. De rechter vond dat de man grensoverschrijdend gedrag vertoonde.

 

Over de kleding

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De rechter hield er rekening mee dat de man zijn slachtoffers over de kleding aanraakte en vond een celstraf, ook in een voorwaardelijke vorm, te zwaar aangezet. De man moet wel in therapie, om om te leren gaan met andermans grenzen.

 

Foto's

Deel dit artikel