Dit is waarom nu overstappen naar groene energie slim is

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & foto Pexels

Stijgende energieprijzen door de grotere vraag afgelopen winter gecombineerd met eigenlijk te weinig wind. En hoewel de achterliggende reden van de stijging belangrijk is, telt voor veel gezinnen vooral het feit dat de kosten gemiddeld met zo’n 160 euro per jaar zullen stijgen. Een trigger om opnieuw naar de energiekosten te kijken, want dat kan je veel geld besparen.

 

De onzekerheden van de gasvoorraad gecombineerd met een koude winter en daarachter aan nog een koel voorjaar. Denk je dat de warmte daarna wat goed maakte, dan het je het mis. Het elektriciteitsverbruik steeg door gebruik van airco’s en ventilatoren alleen maar meer.

 

Overstappen

Het klinkt misschien gek, maar juist bij stijgende prijzen is dit het moment om over te stappen. Vaak kun je namelijk besparen als je een energiecontract afsluit bij een andere leverancier. En het is ook direct het moment om over te stappen op groene en dus duurzame energie. Groene energie is pure energie uit duurzame bronnen. Bronnen die de aarde niet belasten en onuitputtelijk zijn. Denk aan zonne-energie en windenergie. Zonne-energie kun je zelf opwekken maar je kunt ook de zonne-energie gebruiken die door anderen opgewekt is. Fijn als je in een appartement woont, een huurhuis of door andere redenen niet zelf zonnepanelen op je dak kunt plaatsen. Zo gebruik je toch energie die de aarde niet belast.

 

Met deze duurzame energie kun je woning verwarmen, je eten koken of genieten van muziek. Zo maak je tijdens het koken jezelf maar ook een ander gezin blij.

 

Kies bewust

Bewust kiezen voor groene energie is goed. Maar kies dan wel de groene energie waarbij je zeker bent dat je ook groene energie krijgt. Want bij de stekker in het stopcontact steken, kun je het niet merken. Check daarom voor je gaat overstappen bij welke maatschappij je je energie wil afnemen. Waarom is hun energie groen, wat leveren ze en hoe tevreden zijn de klanten. Vind je het belangrijk dat jouw groene energie uit Nederland komt, dan zullen de duurzame energiebronnen Pure je zeker aanspreken. Pure energie levert alleen groene stroom uit energiebronnen in Nederland. Op de site kun je zelfs zien waar jouw toekomstige energie vandaan komt. Maar ook de klantenservice is goed. Overstappen naar Groene Energie van Pure Energie is heel eenvoudig en binnen drie minuten geregeld. Dit alles zorgde er dan ook voor dat deze energiemaatschappij de award 2021 heeft gekregen. Een prijs die jaarlijks door Gaslicht.com wordt uitgegeven waarbij niet alleen wordt gekeken naar de groenste energie maar ook naar de klantenservice, duurzaamheid en de totale  klanttevredenheid.

 

Zelf panelen plaatsen

Heb je de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, ook dan heb je nog altijd een energiemaatschappij nodig. Dit komt omdat je in de zomer op zonnige dagen meestal meer energie opwekt dan je op dat moment verbruikt. Daarentegen gebruik je in de avonden en in de wintermaanden meer dan je op dat moment opwekt. Door het zogenoemde terugleveren, verkoop je het ‘te veel’ aan opgewekte energie aan je energiemaatschappij en koop je op andere momenten energie in. Ga je zelf zonne-energie opwekken is het goed vooraf na te vragen welke subsidieregelingen er in jouw gemeente gelden. En daarnaast kun je op de aanschaf van de panelen en de plaatsing ervan de 21% btw terug vragen. Alle informatie hierover vind je ook terug op de site van pure energie.

 

Foto's

Deel dit artikel