Onwelwording in de Kruisweg

Deel dit artikel
Foto's: Romke Notenbomer/112marum.nl
Marum - De politie onderzoekt de onwelwording van een zestal minderjarige meisjes. Zij werden onwel rond de sluitingstijd van een feest in een discotheek aan de Kruisweg in Marum.

De politie kreeg vrijdagavond kort voor middernacht de melding dat er enkele bezoekers onwel waren geworden. Ook zou er een vreemde lucht worden geroken. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse gegaan. Mensen die op dat moment nog in het gebouw aanwezig waren, werden hier weggehaald. In eerste instantie werden vijf minderjarige meisjes rond de leeftijd van 13 jaar oud voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kwamen voornamelijk uit Oosterwolde (FR). Een zesde meisje meldde zich later en werd ook onderzocht in het ziekenhuis.

 

De brandweer heeft ter plaatse metingen gedaan, die geen bijzonderheden opleverden. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de onwelwordingen. De meisjes maken het goed en zijn inmiddels weer thuis. De politie doet onderzoek naar het voorval.

Twee weken geleden waren er ook meerdere onwelwordingen rondom de Kruisweg. De oorzaak hiervan is nog onbekend. Dit voorval wordt meegenomen in het onderzoek naar dit incident. Het is nog onbekend of de twee zaken aan elkaar gerelateerd zijn.

Getuigen of anderen die mogelijk meer informatie over het incident hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel