Gezellige en drukke TT-nacht

Deel dit artikel
politie.nl
Assen - De traditionele TT-nacht is sfeervol verlopen zonder grote incidenten. De nacht is volgens de gemeente en de organisatie bezocht door zo'n 60.000 mensen.

 

Door de inrichting van nieuwe podia spreidde de drukte zich tijdens de avond en nacht over de binnenstad. Voor de politie verliep de festiviteiten nagenoeg probleemloos. Desondanks zijn vrijdagavond en -nacht in het totaal acht personen aangehouden voor uiteenlopende feiten. De aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, diefstal, vernieling en belediging van politieagenten.

 

 

Aanhoudingen

 

Een 18-jarige man uit Dwingeloo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij agenten uitschold. De jongen werd aangesproken omdat hij tegen de rechtbank op de Noordersingel urineerde. Hij rende er vandoor maar de agenten wisten hem staande te houden. Hierop werd hij kwaad en beledigde de agenten.

 

Op een camping aan de Graswijk werden twee 20-jarige Belgen aangehouden vanwege mishandeling. Zij stonden op de camping en namen twee minibikes uit een afgesloten hok weg. Toen de eigenaar en zijn zoon zagen dat ze het slot van dat hok vernielden spraken ze hen aan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de Belgen de eigenaar mishandelden. Toen zijn zoon hem te hulp schoot werd ook hij mishandeld. De politie kon even later het tweetal aanhouden. Een 24-jarige Assenaar kreeg op het Koopmanspleinruzie met een 17-jarig meisje uit Doetinchem. Hij duwde haar omver en trapte haar in het gezicht. Het meisje liep hierbij kaakletsel op. De 24-jarige werd aangehouden.

 

Beveiligers mishandeld

 

Meerdere beveiligers werden het slachtoffer van mishandeling. Een 17-jarige jongen uit Assen werd aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Een beveiliger wilde zijn collega helpen met deze vervelende jongen. Hij werd vastgepakt en naar achteren getrokken waardoor hij op de grond viel. Hij liep lichte verwondingen op aan zijn elleboog.

Een beveiliger van een camping aan de Witterhaar werd belaagd door twee mannen. Deze mannen, een 29-jarige Zwitser en een 30-jarige Pool werden aangehouden voor zware mishandeling. De beveiliger zag een man die wild om zich heen sloeg. Hij raakte hierdoor twee meisjes. Die doen aangifte tegen de mannen. De beveiliger wilde het sussen maar kreeg vervolgens een trap in het gezicht van de tweede man. Even later bleek ook een andere campinggast te zijn mishandeld door een van de twee mannen. De mannen zorgden voor overlast en de campinggast sprak hen hier op aan. Hierop werd hij mishandeld door een van de twee. Hij liep letsel aan zijn kaak op en moest naar het ziekenhuis voor controle. Een beveiliger sprak ter hoogte van de kermis een groep personen aan en werd daarbij plotseling in de rug aangevallen door een 23-jarige Assenaar en kwam ten val. Hij wist de verdachte te overmeesteren en over te dragen aan de politie.

 

Getuigen gezocht

 

Op de Kruisstraat werd vrijdagmiddag een 22-jarige man in het gezicht geslagen door een nog onbekend gebleven man. De telefoon van de 22-jarige werd vervolgens afgepakt. De verdachte is vermoedelijk weggelopen in de richting van het Koopmansplein. De politie zoekt getuigen. Heeft u meer informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Gewonde door brand

 

Op een camping aan de Laaghalerveen liep een 36-jarige Zwollenaar ernstige brandwonden op aan zijn benen. De man probeerde een in brand geraakte aggregaat te blussen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.

 

Verkeerscontroles

 

Rondom de TT controleert de politie ook het verkeer. Bij de controles is aandacht voor onder meer snelheid en weggedragingen. De politie hield ook vrijdag verkeerscontroles. Er werd gebruik gemaakt van de videosurveillanceauto. Er werd op A28, N33, N34, N371, N381 in en rond Assen gecontroleerd. Er werden dertien bekeuringen uitgedeeld voor te snel rijden. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. Verder droeg iemand geen gordel en twee bestuurders belden niet handsfree. Ook zij kregen allemaal een bekeuring. Op de Haarweg, de Balkenweg en de Fokkerstraat-Industrieweg werden 616 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders werkten ook mee aan een alcoholtest. Twee mensen kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen en zes bestuurders reden zonder verzekering. Bij negen auto’s was de kentekenplaat niet zichtbaar. Een bestuurder reed zonder rijbewijs. Ook werd er bekeurd voor het rijden met een gladde band, het rijden zonder APK en het rijden zonder rijbewijs. Tevens werd een bekeuring gegeven aan een bestuurder die aan het lezen was achter het stuur. Dit valt onder gevaarlijk rijgedrag en daar kan voor worden bekeurd. Tenslotte werd er ook nog gecontroleerd met behulp van de ANPR. Er werd in het totaal 14.500 euro aan achterstallige belasting geind.

 

Alcoholcontroles restalcohol

 

De komende dagen vinden nog diverse controles plaats. Zo wordt er onder andere op verschillende locaties gecontroleerd op restalcohol. Na een feestelijke nacht met weinig slaap, heeft het lichaam soms nog niet alle alcohol afgebroken. De snelheid waarmee alcohol wordt afgebroken is afhankelijk van onder anderen geslacht, leeftijd, gewicht en weerstand. Ook restalcohol kan de rijvaardigheid negatief beïnvloeden en dat is de reden dat de politie ook daarop controleert.

 

Taxicontrole

 

Net als vorig jaar werd een taxicontrole gehouden in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving & Transport. Twintig chauffeurs zijn gecontroleerd. Een chauffeur kreeg een proces-verbaal omdat hij niet over de juiste papieren beschikte.

 

Preventieprojecten

 

De politie focust zich naast de operationele inzet op enkele speciale preventieprojecten. Net als in voorgaande jaren is er een offensief tegen motordiefstallen en zakkenrollen. Tot nu toe zijn er geen meldingen bij de politie binnen gekomen van motordiefstallen en zakkenrollerij. Eventuele gedupeerden worden gevraagd aangifte te doen bij de politie. Dit kan onder meer via www.politie.nl/aangifte.

 

 

Foto's

Deel dit artikel