Politie onderzoekt straatroven

Deel dit artikel
politie.nl
Groningen - De politie stelt een onderzoek in naar drie straatroven in Groningen. Op basis van de signalementen lijkt het om losstaande incidenten te gaan.

Een 21-jarige man uit Meppel is vrijdagmiddag rond 12 uur beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer liep door de Nieuwstad in Groningen. Plotseling werd hij vastgepakt door drie mannen die daar in een portiek stonden. Hij moest zijn telefoon afgeven en kon daarna ontkomen.

Signalement: drie donkere mannen van rond de 25 jaar oud en met een lengte tussen de 1.85 en 1.95 meter. Twee van hen hadden een stevig postuur, de derde was iets slanker. Eén had zwart rasta haar, de andere twee hadden donker kroeshaar. Alle drie droegen een donkere spijkerbroek met een zwart t-shirt.

 

Vrijdagavond werd kort voor 23 uur een 20-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar telefoon. De vrouw stond op het hoofdstation van Groningen. Ze had op een bankje bovenop de overdekte fietsenstalling een telefoongesprek gevoerd. Vlak nadat het gesprek beëindigd was, werd de telefoon uit haar handen gegrist door een onbekende man.

Signalement: getinte man, 20-30 jaar, ongeveer 1.80 m lang, zwart haar met kort staartje, geel shirt en korte broek.

 

Een 31-jarige man uit Groningen werd vrijdagavond rond 23:30 uur door twee onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en sleutelbos. De man liep over het fietspad aan de Hoornsediep in Groningen toen er plotsteling twee mannen uit de bosjes kwamen. Zij riepen dat ze geld wilden hebben en haalden vervolgens de buit uit de zakken van het slachtoffer. Daarna gingen zij er vandoor.

Signalement: twee blanke mannen van 25-35 jaar. Een droeg een grijze jas met witte strepen en een blauw/witte pet. De ander droeg een roodbruine suède jas en had zwart haar en een baard.

 

Bent u getuige geweest van één van deze straatroven of heeft u informatie die de politie verder kan helpen in het onderzoek, geef dat dan door aan politie Noord-Nederland via:
– 0900-8844
politie.nl
politie-app

 

 

Foto's

Deel dit artikel