Drie verdachten aangehouden voor diefstal en heling scooters

Deel dit artikel
politie.nl
Groningen - De politie heeft woensdagochtend drie mannen aangehouden voor diefstal en heling van scooters. Het gaat om drie mannen van 17, 18 en 20 jaar uit de wijk Paddepoel in Groningen.

Na een onderzoek van de recherche naar de opmerkelijke stijging van het aantal diefstallen van scooters in de stad Groningen zijn drie verdachten aangehouden. Dit drietal wordt verdacht van een groot aantal diefstallen. Bij de aanhouding zijn twee scooters inbeslaggenomen en de drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

 

De politie zag een opmerkelijke toename van het aantallen diefstallen van scooters in de stad Groningen en dan met name in en rondom de wijk Paddepoel. In de afgelopen twee jaar waren de diefstallen van scooters in de stad Groningen toegenomen. In 2014 werd er in totaal 448 keer aangifte gedaan. In 2015 waren dat er 980. Sinds februari 2016 is er weer sprake van een stijging en is er inmiddels 224 keer aangifte gedaan. Dat was reden voor de politie om een onderzoek in te stellen, extra te surveilleren in de Groningse wijken, gerichte verkeerscontroles te houden en lokscooters in te zetten.

 

Bewoners in de wijk werden geattendeerd op een flyer met tips om diefstal van hun scooter te voorkomen en opgeroepen altijd aangifte te doen. Alleen dan kan de politie de dader(s) en de scooter opsporen. Heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met 0900-8844 of een melding doen via Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel