Drie aanhoudingen na inbraken

Deel dit artikel
Politie.nl
Stadskanaal - Met de aanhouding van drie inbrekers (29, 35 en 47 jaar) uit Stadskanaal en Groningen heeft de politie een aantal inbraken in Stadskanaal opgelost. De inbrekers hadden het voorzien op leegstaande woningen, wasstraten en een winkel.

Bedrijfsinbraak

 

Het onderzoek startte naar aanleiding van een bedrijfsinbraak op het Europaplein in Stadskanaal. In de nacht van maandag op dinsdag sloegen de inbrekers toe in een telefoonwinkel. De etalageruit werd met een baksteen ingegooid. De inbrekers gingen er vandoor met enkele laptops, mobiele telefoons en navigatieapparatuur.

 

Verkeerscontrole

 

De inbrekers liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole in de Posstraat in Stadskanaal. Dinsdagmorgen controleerden surveillerende agenten de bestuurder van een personenauto.

 

De 35-jarige bestuurder bleek een bekende van de politie. Bij onderzoek in de auto werd een deel van de buit van de inbraak in de telefoonwinkel aangetroffen. De 35-jarige Kanaalster werd samen met een 29-jarige plaatsgenoot aangehouden. In een woning aan de Handelsstraat in Stadskanaal werd de 47-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij bleek in het bezit van een gestolen mobiele telefoon.

 

Motief

 

Het trio werd uitgebreid gehoord. Hierbij bekenden ze een aantal inbraken in leegstaande woningen en wasstraten in Stadskanaal. Het was de inbrekers vooral te doen om oud ijzer en geld uit de automaten van wasplaatsen. De verdachten gaven aan dat voornamelijk geldgewin het motief was voor de inbraken.

 

Voortgang

 

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Foto's

Deel dit artikel