Multidisciplinaire oefening Groninger Reddingsbrigade en SIGMA Groningen

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Op vrijdag 13 juni vond aan het Paterswoldsemeer een multidisciplinaire oefening plaats van de Groninger Reddingsbrigade en SIGMA Groningen.

 De melding voor beide partijen luidde als volgt; ‘Een groot aantal watersporters zijn overvallen door een plotselinge omslag van het weer. Verschillende mensen zijn vermist op het meer en een aantal hebben 112 gebeld’. Met twee boten van de reddingsbrigade werden de slachtoffers gezocht en geëvacueerd. Ook werden de leden van de medische teams van de SIGMA door de reddingsbrigade ter plaatse gebracht en kon het medisch materiaal snel vervoerd worden. Mede dankzij de inzet van de LOTUS slachtoffers was de oefening erg realistisch en hebben beide partijen goed kunnen oefenen.

 

Ook de samenwerking tussen SIGMA en de reddingsbrigade verliep voorspoedig; er werd veel van elkaar geleerd op het gebied van hulpverlening en het organiseren van oefeningen. De oefening werd georganiseerd in het kader van de groots opgezette Lifeguard opleiding binnen de Groninger Reddingsbrigade. De multidisciplinaire oefening was de afsluiting van 9 maanden hard trainen voor de lifeguards in opleiding; volgende week doen zij examen.

 

In september start er weer een nieuwe Lifeguard groep, meer info en aanmelden voor de selectie zijn te vinden op www.groningerreddingsbrigade.nl/lifeguard.

Foto's

Deel dit artikel