Brandweerploeg M24 houdt lawaaidemonstratie op het chemiepark

Deel dit artikel
Sander Smit / 112Groningen.nl
Delfzijl - Op 18 december 2013 is er door AKZO Nobel aan Stork medegedeeld dat de huidige brandweerorganisatie M24 opgeheven wordt.

De M24, 34 man in 5 ploegen, verzorgt 24/7, 365 dagen per jaar de bedrijfsbrandweer en de technische services aan de bedrijven AKZO Nobel SSC, MEB, MCA, Salt, BioMCN, JPB, Delamine, Teijin Aramid, Delesto en Lubrizol.

 

AKZO Nobel wil nu de technische dienstverlening en de brandweer gesplitst hebben omdat er te weinig behoefte zou zijn aan rond de klok technische dienstverlening.

 

AKZO Nobel heeft op 20 december een contract getekend met Falck Fire Services om op het chemiepark aan de verplichte brandweerzorg te voldoen. De mededeling van het nieuwe contract met Falck Fire Services kwam pas toen er op 17 december 2013 vacatures verschenen voor een brandweerfunctie op het chemiepark in diverse media.

Het huidige personeel van de M24 is op een grove wijze aan de kant gezet, want het huidige contract loopt nog door tot 2016. In 2006 waren de medewerkers allen nog in dienst van AKZO Nobel.

Door de verkoop van de technische dienst van AKZO Nobel aan Stork is de afdeling M24 ook verplicht meeverhuist. Tijdens de mededeling van 18 december is er door de locatiedirecteur van AKZO Nobel, Fester Oosterhuis, gezegd dat AKZO zich wil inzetten voor het zoveel mogelijk herplaatsen van het huidige personeel van de M24 in zowel brandweer als technische functies. Falck Fire Services neemt echter maar 4 bevelvoerders over.

 

Men wil deze overnemen van Stork want die hebben vooral een goede kennis van zaken op het terrein en de aanwezige risico’s. Voor de overige manschappen was de keus er om via een uitzendbureau te gaan werken met een half jaar contract, geen enkele manschap heeft hierop gereageerd omdat ze hun vast baan niet zomaar opzeggen.

 

Het personeel van de M24 zijn boos en hielden daarom vrijdagmiddag een lawaaidemonstratie bij alle participanten op het chemiepark en AKZO Nobel.

Foto's

Deel dit artikel