Omnidots plaatst 1000 gratis aardbevingssensoren

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Het Groningse bedrijf Omnidots plaatst aardbevingssensoren bij 1000 huishoudens in de provincie Groningen.


1000 gratis sensoren


Omnidots, voorheen Moovvs, heeft sensoren ontwikkeld, waarvan ze 1000 stuks kosteloos in de provincie Groningen plaatsen. Omnidots heeft als Gronings bedrijf van dichtbij gezien en meegemaakt wat voor effect de aardbevingen hebben op de huizen in Groningen. Omnidots heeft besloten hierop in te spelen door een bewegingssensor te ontwikkelen die trillingen en bewegingen van huizen meet. Bij aardbevingen, maar ook bij andere oorzaken van trillingen, zoals bouwwerkzaamheden en verkeersoverlast.

Omnidots zoekt deelnemers


Omnidots zoekt 1000 huishoudens die mee willen doen aan de meting. De deelnemers kunnen via omnidots.com inloggen en daar alle meetgegevens en grafieken zien. Zo zien ze of hun huis trilt en/of beweegt. Huishoudens betalen €4,80 per maand voor het gebruik van het uitgebreide webplatform. Huishoudens uit Middelstum en Loppersum betalen het eerste halfjaar geen abonnementskosten. Mensen uit de rest van Nederland kunnen ook een sensor bestellen.

De meetgegevens


De deelnemers krijgen zelf uitgebreid inzicht in hun meetgegevens. Ook krijgt Omnidots een goed beeld van de aardbevingen in de provincie Groningen. Omnidots waarborgt hierbij altijd de privacy van de individuele Omnidots gebruiker.

Gemakkelijke installatie


Deelnemers krijgen een Omnidots sensor gratis in bruikleen. Die sluiten ze eenvoudig op hun stroom en op hun internetmodem aan. Daarna kunnen ze meteen op Omnidots.com inloggen om te zien of hun huis trilt en/of beweegt. Mensen die de installatie lastig vinden, kunnen via Omnidots de Fivelingo Klusbus inschakelen om de sensor te installeren.

Eerst Moovvs, nu Omnidots


Omnidots is in 2013 begonnen als Moovvs en daarin een pilot uitgevoerd en in huishoudens gemeten, om zo de sensoren te optimaliseren. Omnidots heeft nu het complete meetsysteem gelanceerd. Moovvs is bekend van 'Het leukste Dorp van Groningen' waar ze de metingen van de 'Dikste Oardbeven' hebben gedaan. Omnidots brengt verschillende sensoren op de markt. In dit geval voor het meten van aardbevingen, maar ook voor het meten van verkeersoverlast, overlast van goederentreinen en bouwoverlast.

 

 

Foto's

Deel dit artikel