Uitslaande brand verwoest grote loods Stadskanaal (Video)

Deel dit artikel
Marc Dol 112Gr. & Meternieuws.nl video
Stadskanaal/ Nieuw Buinen - Maandagavond rond kwart voor acht werd het brandweerkorps van Stadskanaal gealarmeerd voor een woningbrand.

Kort daarop werd bij de Meldkamer Noord-Nederland duidelijk, door contact met meerdere melders, dat de brand zich in een loods bevond, achter een woning, waarna werd de brand opgeschaald om zo meer brandweermensen en voertuigen ter plaatse te krijgen.

 

Bij aankomst van de brandweer was de brand in de vrijstaande loods, van 10 bij 8 meter, uitslaand en werden er meerdere explosies waargenomen. Een naast gelegen vrijstaande schuur dreigde ook vlam te vatten. Door inzet van de brandweer is uitbreiding van de brand naar de schuur beperkt gebleven. De loods, die diende als opslaglocatie voor een bouwbedrijf, is volledig door de brand verwoest. Het vlak bij de loods gelegen Museum Goedewaagen is niet door de brand bedreigd. Rond kwart over negen is het sein ‘brand meester’ gegeven.

 

Door de brand is een kleine hoeveelheid asbest van het dak van de schuur vrijgekomen. Dit materiaal is rondom de schuur, op afgesloten terrein, terecht gekomen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de asbestdeeltjes opruimen.

 

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan, de politie zal hier onderzoek naar doen. In verband met de waterwinning is tijdens de inzet uit voorzorg een extra tankautospuit opgeroepen, van het Drentse brandweerkorps Borger-Odoorn. Uiteindelijk hoefde deze niet in actie te komen.(tekst: Brandweergroningen.nl)

 

 

 

Dvhn

 

 

eerste beeld

 

Foto's

Deel dit artikel