Man(71) aangehouden na ernstig ongeval (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Niels de Kant / dekantfotografie.nl
Veelerveen - De politie heeft woensdagnacht in zijn woning een 71-jarige man uit Vriescheloo aangehouden, vanwege het verlaten van de plaats van een ernstig ongeval op de Loosterweg in Veelerveen. Een 47-jarige vrouw raakte door de aanrijding zwaar gewond.

Het slachtoffer liep samen met een vriendin aan de rechterzijde van de rijbaan van de Loosterweg. Zij werd vervolgens van achteren door een personenauto aangereden. De bestuurder van de auto reed door zonder eerste hulp te verlenen en zijn identiteit kenbaar te maken. Al snel bleek dat de auto specifieke schade moest hebben. Tijdens een onderzoek naar de betrokken auto troffen agenten in Vriescheloo een auto met de specifieke schade aan. Ook had de wagen een kras op de voorruit. De auto werd in beslag genomen. Even later werd de verdachte in zijn woning aangetroffen en ingerekend.

 

Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij kon zich niets van de aanrijding herinneren. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

 

 

Foto's

Deel dit artikel