Arrestatieteam houdt verdachte aan van 4000 kg vuurwerk (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden
Groningen - Na een anonieme melding trof de politie in een loods in Kolham een grote hoeveelheid vuurwerk aan. Het vervolgonderzoek leidde tot vier aanhoudingen tot nu toe.

Het gaat om een 67-jarige man uit de gemeente Noordenveld en drie mannen uit Schildwolde van 21, 31 en 45 jaar. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

 

Aanhoudingen

 

De drie mannen uit Schildwolde zijn maandag 23 december in een woning aangehouden. In deze woning werd ook illegaal vuurwerk aangetroffen in een kleinere hoeveelheid, waaronder honderd lawinepijlen. Op basis van vervolgonderzoek kon vrijdag 27 december ook de 67-jarige man uit de gemeente Noordenveld worden aangehouden (door een Arrestatieteam bij de Rijksweg).

Voor het onderzoek zijn ook verschillende gegevensdragers, zoals telefoons en computers in beslag genomen en een aantal documenten. De man uit de gemeente Noordenveld zit nog vast. De overige verdachten zijn inmiddels weer heengezonden.

 

Meld verdachte situaties

 

De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Anonieme informatie

 

Bij de politie was een anonieme melding gedaan, dat er in een loods aan de Knijpslaan in Kolham een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk zou liggen opgeslagen. Bij de loods trof de politie vierduizend kilo illegaal zwaar vuurwerk aan. Het vuurwerk is afgevoerd en wordt vernietigd. Nader onderzoek leidde uiteindelijk naar de drie mannen in Schildwolde.

 

 

 

Tv Noord

 

 

Rtv Drenthe

 

 

Foto's

Deel dit artikel