Veiligheidsregio Groningen per 1 januari 2014 een feit

Deel dit artikel
Brandweergroningen.nl
Groningen - Met ingang van 1 januari 2014 is Veiligheidsregio Groningen officieel van kracht. Vanmiddag vond hiervoor de officiële overdracht van taken brandweerzorg en crisisbeheersing naar de veiligheidsregio plaats.

Binnen de veiligheidsregio Groningen werkt een aantal partners samen om noodsituaties te voorkomen en te bestrijden. Dit zijn de brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), de 23 gemeenten, de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest, Provincie Groningen,

 

Openbaar Ministerie en Defensie. Alle brandweerkorpsen in onze provincie en hun medewerkers zijn samengegaan in één regionaal korps en maken sinds 1 januari 2014 deel uit van de organisatie Veiligheidsregio Groningen. Onze inwoners merken hier weinig van. Onze 40 brandweerposten in de regio staan elk moment paraat om branden en ongevallen te bestrijden. Nieuw logo Veiligheidsregio Groningen heeft gekozen voor een nieuw logo.

 

Hierbij is gekozen voor een driehoeksvorm, die vaak symbool staat voor veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden. Groen wordt de nieuwe huisstijlkleur. Een sterke signaalkleur die past bij een alert is op risico’s en daadkrachtig optreedt bij noodsituaties. Een kleur die staat voor veiligheid en nieuw elan uitstraalt.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel