Wereldlichtjesdag 2013 (Video)

Deel dit artikel
Michel Eising 112gr
Groningen - Elk jaar op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd.

Dit jaar, op zondag 8 december 2013, staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten.

 

En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” ten gehore gebracht. Het beeld “ALTIJD HIER” dat in het verleden is aangeboden door kunstenares Marianne den Otter krijgt ook dit jaar uiteraard een prominente plek en is het symbool van Wereldlichtjesdag Apeldoorn. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen.

 

Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

 

 

Beelden maandag op Oogtv

Website : wereldlichtjesdag

Foto's

Deel dit artikel