Oorzaak brand Sauna in Peize niet te vinden (Video)

Deel dit artikel
J. Wobbes & M. Druppers & H. Veenstra
Peize - Zondagavond even voor half tien in de avond is voor de vijfde keer brand uitgebroken bij de sauna in Peize. Het ging bij deze brand om een zogenaamde "bamboe sauna".

Deze stond buiten op het complex van de beauty sauna.Ten tijde van het uitbreken van de brand zou er sprake zijn geweest van twee vermiste personen. De bedrijfshulpverlening kreeg al gauw door dat de sauna niet in gebruik was en dat er geen personen meer binnen waren. Wel waren er nog gasten in het binnengedeelte van het sauna complex aanwezig. Zij werden allemaal opgevangen door de bedrijfshulpverlening.Omdat de sauna bijna geheel uit hout en bamboe bestaat, veranderde de sauna al gauw in een vuurzee. De brandweer zette extra materieel in om overslag naar een nabij gelegen camping te voorkomen.

 

Uit Groningen werd assistentie geleverd door middel van een blusvoertuig met extra grote watertank. Na circa een uur had de brandweer de brand onder controle. Het is opmerkelijk dat dit al de vijfde brand is op het complex. Burgemeester van der Laan van de gemeente Noordenveld heeft zich persoonlijk op de hoogte laten brengen van de brand. Volgens van der Laan is er geen verband te leggen met de vorige branden, aangezien de bamboe sauna slechts twee maand geleden opgeleverd is. Men tast dan ook in het duister naar de oorzaak van de brand.

 

Ook is er eind oktober een grote, algehele controle geweest op het complex. Hierbij zouden, vooralsnog bekend, geen gebreken zijn geconstateerd aldus de burgemeester. De bamboe sauna is ondanks de inzet van een drietal tankautospuiten en een extra watertank, volledig verloren gegaan. Naar de oorzaak van de brand zal de politie maandag onderzoek doen.(tekst verslaggever Jelle Krijthe)

 

 

 

UPDATE

 

Ondanks het grote politieonderzoek is nog steeds niet duidelijk hoe zondagavond de brand kon ontstaan in Peize. Er zijn geen sporen van brandstichting gevonden, maar er zijn ook geen aanwijzingen die duiden op een technisch mankement.

 

 

 

Tv Noord

 

 

Telegraaf

 

Beelden van de vorige brand hier

 

 

Foto's

Deel dit artikel