Ontruiming na brand Westindischekade (video)

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - Bij een brand in een portiek aan de Westindischekade in Groningen zijn woensdagochtend vroeg meerdere woningen ontruimd door de brandweer.

Om 05:00 uur sloegen de hulpdiensten groot alarm naar aanleiding van een brand in het portiek. Bij aankomst bleek er sprake van erg veel rookontwikkeling, afkomstig van brand in een opslagruimte in de kelder van het portiek. Deze ruimte stond stampvol met rommel van een ex-bewoonster van het pand. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het portiek geventileerd.

 

Een bewoner van de bovenste verdieping is met de hoogwerker van het balkon gehaald, omdat hij last had van de rook en niet via het trappenhuis kon ontsnappen. Deze man is samen met nog een andere bewoner nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel.

 

Toen de rook eenmaal was opgetrokken bleek het een enorme chaos te zijn in de ruimte waar de brand had gewoed. De brandweer heeft enkele spullen naar buiten gebracht, hierbij werd zelfs een editie van het Nieuwsblad van het Noorden (Editie Noord Drenthe) uit het jaar 1974 gevonden. Bewoners van de portiekflat zijn boos, omdat zij al eerder bij de woningbouwstichting hadden aangegeven dat deze rommel weggehaald moest worden. 

 

De politie zal oorzaak gaan doen naar de oorzaak van de brand maar het vermoeden bestaat dat het om brandstichting gaat. Weet u meer bel dan 09008844

 

 

Foto's

Deel dit artikel