Gebruik C2000 niet ter discussie

Deel dit artikel
brandweernederland.nl
Groningen - Brandweer Nederland zet het communicatiesysteem C2000 niet aan de kant, zoals vanochtend is gemeld in een artikel van De Telegraaf.

Het gebruik van het C2000 netwerk staat niet ter discussie. Er is een gezamenlijke aanbesteding uitgezet door 15 van de 25 veiligheidsregio's voor nieuwe portofoons (de andere regio's doen dat zelf). Er worden in die aanbesteding ook nieuwe objectportofoons gekocht.

 

Met deze objectportofoons hebben brandweermensen rechtstreeks onderling contact met elkaar zonder tussenkomst van het C2000 netwerk. Dat is altijd al zo geweest. Voor het contact tussen leidinggevenden en de meldkamer wordt het C2000 netwerk wel gebruikt en dat zal ook zo blijven.

 

Achtergrond van deze aanbesteding is dat de huidige objectportofoons in aanmerking komen voor vervanging. De brandweer ondervond veel problemen met deze portofoons. Dit werd niet veroorzaakt door het C2000 netwerk. In een aantal onderzoeken zijn de problemen en oplossingen helder geworden. De brandweer heeft vervolgens uitgebreide praktijktesten gehouden met nieuwe portofoons . Er wordt nu een ander type objectportofoons gekocht dan die in het verleden gebruikt is omdat deze beter (en goedkoper) is. Brandweer Nederland en het ministerie van VenJ staan achter deze keuze omdat hiermee de brandweer haar werk beter en veiliger kan uitvoeren.

 

 

Tests

 

 

Foto's

Deel dit artikel