Grote brand bij Qlyte Farmsum (Video)

Deel dit artikel
Mélarno Kraan 112Gr. & Meternieuws.nl video
Farmsum - Donderdag in de vroege ochtend om 03.27 uur is de brandweer van Delfzijl uitgerukt voor een brand bij het bedrijf Qlyte aan de Kranssteenweg te Farmsum. Er was een brand ontstaan in een machine (cycloon).

Ter plaatse heeft de brandweer de brand opgeschaald naar een grote brand. Hierop is een tweede blusvoertuig van het korps Delfzijl en een blusvoertuig van het korps Wagenborgen gealarmeerd. Er was op dat moment een uitslaande dakbrand.

 

Door een snelle en gerichte blusactie met het 1e blusvoertuig en de hoogwerker van Delfzijl is de brand vrij snel onder controle gebracht. Omstreeks 04.10 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De twee andere blusvoertuigen zijn niet meer ingezet en hebben stand-by gestaan.

 

De buitenzijde van een silo heeft in brand gestaan. Door deze brand heeft de dakbedekking vlamgevat. Gevolg hiervan was dat het dak van het bedrijf enige tijd in brand heeft gestaan. Het bedrijf is tijdens de brand direct ontruimd en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Naar de oorzaak van de brand en de totale omvang van de schade zal bij daglicht nader onderzoek worden gedaan.

 

In 2012 was er ook al twee keer brand bij dit bedrijf.

Foto's

Deel dit artikel