Brandweermuseum in Sappemeer

Deel dit artikel
Persbericht
Sappemeer - De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen Hoogezand – Sappemeer mag zich vanaf heden brandweermuseum noemen.

De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is opgericht op 15 september 2009. De stichting is in het leven geroepen om oud brandweermateriaal te behouden, onderhouden verwerven en beheren. Ook zijn ze regelmatig op pad om deel te nemen aan opendagen, oldtimers shows, enz.

 

Een van de dromen die de stichting vanaf het begin al heeft is het oprichten van een brandweermuseum in de provincie Groningen in de gemeente Hoogezand – Sappemeer. De stichting heeft al haar voertuigen, handbrandspuiten, motorspuiten en ander kleine materialen die vroeger gebruikt werden bij de brandweer ondergebracht in een loods van ongeveer 1400m2. Het brandweermuseum zit aan de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer. Ze hebben de deuren al geopend sinds 20 maart 2012 maar toen nog niet als museum. Vanaf oktober 2013 hebben ze de deuren open onder de vlag als brandweermuseum. “Hier zijn we erg trots op”. Aldus Marc Bakker voorzitter van het brandweermuseum en stichting de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen.

 

Het brandweermuseum is elke dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur en elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend voor publiek. Wilt u op een andere dag of tijdstip neem dan even contact op via telefoon 06 51 82 60 79.

 

Meer informatie over het brandweermuseum en de stichting kunt u vinden op de website. www.hbvvhs.nl

Foto's

Deel dit artikel