Dunlop finaleraces op TT Assen (Video)

Deel dit artikel
Jordi Haverdings & Niels de Kant
Assen - It ain't over till it's over… Dat is echt wat we kunnen zeggen van dit voorbije weekend in Assen, waar de laatste races van de Supercar Challenge powered by Dunlop 2013 op het programma stonden.

Na de titel van Ward Sluys en Steve Vanbellingen in de Divisie GT op zaterdag, wonnen Marc Neyens en Patrick Lamster ook nog eens de Divisie GTB na een onwaarschijnlijke ontknoping. Zo behalen de Belgen, die in drie van de vijf Divisies uitkwamen, twee titels en één titel van vicekampioen met Luc de Cock.

De Supercar Challenge powered by Dunlop is nu echt wel dé competitie bij uitstek in de Benelux! Voor het weekend leken de kaarten in de Divisie GTB redelijk duidelijk verdeeld: Patrick Lamster en Marc Neyens beschikken niet over dezelfde krachtige Porsche 911 als hun Nederlandse tegenstanders René Wijnen en Charlie Frijns. “Bijna 100 paarden minder is veel, maar de races moeten gereden worden”, klonk het filosofisch bij de Limburgers.

Bij de start van de beslissende race ging het fout voor de Nederlanders, die in een race-incident betrokken raakten. “Ik word liever kampioen op een andere manier, maar de titel is van ons”, vertelde een zeer sportieve Marc Neyens. “Wat we hier doen is geweldig, we beginnen aan het seizoen, op omlopen die we deels niet kenden.

Ik zag dit als een leerjaar, maar het is veel meer geworden”, pikt Patrick Lamster in. “Ik ben trots op alle jongens van het Euroseal EMG raceteam en ik moet iedereen bedanken voor de ongelofelijke inzet. Volgend jaar komen we terug naar dit mooie kampioenschap!”  

BRON: http://www.supercarchallenge.nl

Foto's

Deel dit artikel