4000 mensen bezoeken open dag brandweer Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Marcel Klip 112hoogezand.nl & Jordi Haverdings
Hoogezand - Ongeveer 4000 mensen hebben zaterdag de open dag van de brandweer Hoogezand Sappemeer bezocht. De thema van de open dag was een brandveilig leven.

De brandweer wou met de open dag het bewustzijn van de inwoners vergroten over de eigen (brand)veiligheid in en rondom de eigen woning, tijdens en na de diverse demonstratie's werden 40 gratis rookmelders verloot die direct in de woningen van de winnaars werden geplaatst.

 

De open dag werd door burgemeester Peter de Jonge, regionaal brandweercommandant Erik van Zuidam en commandant van Hoogezand Mike de laat geopend, gelijktijdig werd ook de nieuwe brandweervoertuig een VW Crafter voor het vervoer van personeel en materiaal onthuld.

 

Speciaal voor de kinderen was er een “Paspartout” te koop, waarbij ze vijf doe-activiteiten (boot varen, meerijden in de brandweerauto etc) konden doen met een echt “Brandweerdiploma” als resultaat.

 

De brandweer was aanwezig met het eigen materieel en bijzondere brandweervoertuigen en de historische voertuigen van de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV). De brandweer, jeugdbrandweer en Duitse collega’s gaven diverse keren een demonstratie (brand, hulpverlening, etc.)

Foto's

Deel dit artikel