Politie lost waarschuwingsschoten bij Delfzijl (Video)

Deel dit artikel
Meternieuws.nl
Delfzijl - Maandagavond hield de politie drie verdachten aan na een melding van een overval. Daarbij zijn drie waarschuwingsschoten gelost.

Rond 23.30 kreeg de politie een melding van een beroving. Aan de Kustweg zou een man zijn beroofd. De daders zouden er in twee auto’s vandoor zijn gegaan.

 

Eerste aanhouding

 

Kort na de melding troffen agenten beide auto’s rijdend aan op de Hogelandsterweg. Ze gaven stoptekens en zetten de auto’s aan de kant. In de ene auto zat een 27-jarige vrouw uit Delfzijl, die zonder problemen werd aangehouden.

 

Waarschuwingsschoten

 

In de andere auto zatten de twee mannen. Omdat de eigenaar van de auto antecedenten heeft op het gebied van vuurwapens, werd de autoprocedure gestart. Daarbij sommeren agenten via de luidspreker aan de inzittenden van de betreffende auto precies te doen wat er wordt gezegd. De agenten trokken hun pistool en praatten de bestuurder eerst uit de auto. De inzittende sprong vervolgens uit de auto en rende ervandoor. Agenten losten waarschuwingsschoten. De vluchtende verdachte stopte en werd aangehouden.

 

Ingesloten

 

De beide mannen, 28 en 54 jaar en afkomstig uit Delfzijl, zijn net als de aangehouden vrouw, ingesloten voor een nader onderzoek.

Foto's

Deel dit artikel