Open dag “Zpannend Energie!” plus bijna Record

Deel dit artikel
Michel Eising 112gr
Groningen - Zondagmiddag van 12.00 – 17.00 uur hebben veel mensen een bezoek gebracht, aan deze open dag.

Veel ouders met kinderen kinderen kwamen op deze prachtige zonnigedag naar het Zenikecomplex.

 

Ook was presentator Bart Meijer van “Klokhuis” aanwezig om de kinderen een duidelijk antwoord te geven op hun vragen.

 

EnTranCe is de energie proeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de Energy Academy Europe. Met hun motto “ Maak hier kennis met de wereld van Energie”.

 

Bij EnTranCe kun je zien waar we in Noord-Nederland op gebied van energietransitie mee bezig zijn. Tijdens het weekend van de Wetenschap op 6 oktober 2013 zijn er leuke activiteiten. Mede verzorgd door Happydoe, voor kinderen en grote kinderen om energietransitie aan den lijve te ondervinden.

 

Plastic bekermaker, smoothie saptrapfiets en Sinaasappelsappers. Door toevoeging van energie(warmte) wordt een vlakke plastic plaat ineens een beker. Daarna trap je op de fiets een smoothie of pers je er een sinaasappel in uit. Gebruik je eigen energie en het levert je weer nieuwe energie op.

Ook was er een rondleiding op het EnTranCE-terrein mogelijk, je krijgt dan uitleg over de windmolens, zonnepanelen en verschillende producten van 'duurzame mobiliteit' van Energy Expo. Zo waren er diverse programma's om een leuke leerzame energieke dag mee te maken.

 

Wij van 112Groningen hebben een verslag gemaakt.

 

Bijna nieuw record

 

Meisje heeft een zonnecel gemaakt met de meting van 0.87. Het Nederlandse record is 0.89. Deze meting van dit meisje is in jaren niet gedaan. Dit betekend dat ze op de 2e plek staat van het Nederlands klassement. Ze heet Anna Nienhuis en is 8 jaar en komt uit Sappemeer. 

Foto's

Deel dit artikel