Vier kwekerijen ontmanteld in Groningen (+Video)

Deel dit artikel
Sammie Lobo / 112Groningen.nl
Groningen - Agenten van hennepteam Noord-Nederland afdeling Groningen hebben dinsdag drie wietplantages opgerold in Groningen, Veendam en Westerbroek.

In de ochtend werd er een wietplantage opgerold aan de Sloep in de wijk Lewenborg. Hier stonden zo'n 120 oogstrijpe planten. De planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen en er werd ter plaatse een verdachte aangehouden.

Daarna werd er in een portiekwoning aan de Hazelaarstraat in Selwerd een wietplantage gevonden. Hier werden in eerste instantie 300 planten geteld, maar tijdens onderzoek in de woning stuitten agenten op een tweede ruimte waar nog eens enkele honderden planten stonden. In totaal werden hier 532 planten in beslag genomen en vernietigd, ook de apparatuur werd zoals gebruikelijk vernietigd.

Tegelijk met de kwekerij in de Hazelaarstraat werd er nog een kwekerij aan de Oude Weg in Westerbroek gevonden. Deze bevond zich in een schuur en bestond uit 176 hennepplanten. Ook deze zijn in beslag genomen evenals de apparatuur in de kwekerij. Tevens werd hier net als in Lewenborg een persoon aangehouden.

 

Ook in Veendam werd dinsdagochtend al een plantage ontmanteld, de planten waren hier echter al geoogst.

 De politie doet onderzoek. 

Foto's

Deel dit artikel