Brandweer voert gratis brandveiligheidschecks uit bij woningen

Deel dit artikel
BrandweerGroningen.nl
Groningen - Tijdens de Brandpreventieweken in oktober voert de regionale brandweer Groningen gratis brandveiligheidschecks uit bij 100 woningen in de regio.

Bovendien krijgen de bewoners kostenloos twee rookmelders geplaatst.

 

 

In Nederland ontstaan er nog altijd 20 woningbranden per dag. Meestal in de woonkamer (45%), de slaapkamer (20%) of in de keuken (13%). Jaarlijks raken 600 mensen gewond, voornamelijk door het inademen van rook. Liefst 61% van woningbranden ontstaat door menselijk handelen.
Bij Brandweer Groningen staat voorlichting over brandveiligheid daarom hoog op de agenda. Om het aantal woningbranden te verminderen en ook om branden snel te laten ontdekken. Goed werkende rookmelders zijn daarom van levensbelang.   

 

Brandveiligheidschecks


Om brandveiligheid in onze provincie opnieuw onder de aandacht te brengen, verzorgen de Groninger brandweerkorpsen in oktober 100 gratis brandveiligheidschecks bij inwoners uit de provincie. Een uitgelezen kans om met behulp van een brandweerprofessional geheel vrijblijvend het huis te laten controleren op brandveiligheid. Inwoners krijgen daarbij ook nog eens gratis rookmelders geplaatst. Aanmelding voor deze brandveiligheidscheck kan hier.

 

Brandpreventieweken


De brandveiligheidschecks zijn een onderdeel van de landelijke Brandpreventieweken. Deze worden jaarlijks georganiseerd door de Brandwonden Stichting. ‘Blijf uit de Rook’ is een van de thema’s dit jaar. Ouderen vormen een speciale doelgroep in deze campagne omdat branden relatief vaak voorkomen bij mensen van 65 jaar en ouder.

 

 

Foto's

Deel dit artikel