Open dag brandweer in Stadskanaal 21-09-13

Deel dit artikel
Stadskanaal
Groningen - De brandweer Zuid-Groningen bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat jubileum met een aantal grote activiteiten rond alle posten.

In mei waren de vaardigheidstoetsen georganiseerd in Ter Apel, in juni een jeugddag in Vlagtwedde, op zaterdag 21 september aanstaande valt de eer te beurt aan de post Stadskanaal!

 

In en rond de post Stadskanaal wordt groots uitgepakt met een open dag. Aan deze dag doet niet alleen onze brandweer mee, maar ook de Ambulancezorg Groningen, Politie Stadskanaal, Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, Koninklijke Luchtmacht, Brandveilig Leven, Stichting Groningen Hartveilig en LEGO Incidenten City.

 

Al het materieel van de post Stadskanaal is te zien, maar ook bijzonder materieel zoals oud materieel, een ‘tiller’ (een grote ladderwagen uit USA) of een crashtender. De ambulancedienst en de politie komen ook met hun nieuwste en bijzondere materieel naar Stadskanaal. Regelmatig zijn er demonstraties van de deelnemers afzonderlijk of gezamenlijk.

 

Uniek is dat ook LEGO Incidenten City aanwezig is, op maar liefst 23 m2 worden door middel van de bekende bouwstenen veel herkenbare landelijke incidenten uitgebeeld. Normaal op grote beurzen aanwezig als trekker van duizenden mensen, nu ‘gewoon’ in Stadskanaal!

 

Verder kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over de brandveiligheid bij u thuis, kunt u meteen nuttige middelen kopen of bestellen zoals rookmelders of brandblussers én kunt u zich ook laten informeren over uw mogelijkheden om als vrijwilliger tot de brandweer toe te treden.

 

De open dag wordt gehouden van 10 tot 16 uur aan de kazerne aan de Steenhouwer in Stadskanaal.

 

Foto's

Deel dit artikel