Geert Anne Mollema 25 jaar bij korps Oldehove

Deel dit artikel
Jan Beets
Oldehove - Op zondag 01 september 2013 was het precies 25 jaar geleden dat Geert Anne Mollema uit Oldehove in dienst trad bij brandweer Oldehove, gemeente Zuidhorn.

Reden genoeg voor zijn brandweercollega’s om Mollema eens flink in het zonnetje te zetten. Zaterdagavond ging het korps met trekker en wagen naar de woning van Geert om hem te verrassen. Zijn collega’s en familie op de wagen, voor Geert Anne was er oude brandweerhelm met een zwaailamp en een speciale oude “brandweerfiets” waarop hij een ronde door het dorp moest maken. Met een oude brandweersirene en een bord met opschrift “Mol krijgt een veer…. Voor 25 jaar brandweer” trok dit veel bekijks. Na de rondrit was er een besloten feest.

 

Geert Anne Mollema is 01 september 1988 aangenomen bij de brandweer Oldehove. Destijds was dat nog gemeente Oldehove en werd hij aangenomen door burgemeester Cor Dijkstra, nu burgemeester in de gemeente Grootegast. Uiteindelijk is Mollema hoofdbrandwacht en chauffeur en pompbediende geworden. Bijzonder fanatiek, dat typeert Geert Anne. Zo fanatiek dat hij in de begin jaren zelfs buurtkorpsen hielp bij calamiteiten, zonder dat het korps Oldehove werd gealarmeerd.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel