57e Corso Eelde geslaagd feest + prijsuitreiking

Deel dit artikel
Martin Druppers & Feiko Konig
Eelde - De 57e corso in Eelde was weer een super feest met een mooie winnaar, een wijk die er al jaren tegen aan hingen sleepte dit jaar de prijs in de wacht.

Tussen de 40.000 en de 50.000 bezoekers kwamen op het evenement af. Daaraan kun je toch zien dat het Eelder bloemencorso in een goed jasje zit. 14 wagens reden mee en eigenlijk 14 winnaars gewoon een top prestaties van die duizenden vrijwilligers en de organisatie.

 
 
 
 

Grote belangstelling voor prijsuitreiking Bloemencorso Eelde

EELDE – Onder grote belangstelling zijn zaterdagavond in de Beethoventent op het festivalterrein de prijzen uitgereikt van de 57e editie van het Bloemencorso Eelde. Corsowijk Westend werd de grote winnaar door met drie prijzen huiswaarts te keren.

 

 

In een feestelijke ambiance werden alle wijken en bouwers van de (kinder)corsowagens in het zonnetje gezet. Corsowijk Westend wist natuurlijk al dat het de Ere -en Eerste prijs en de Arrangeursprijs had gewonnen, maar sleepte als klap op de vuurpijl ook de Publieksprijs binnen. Ook de winnaar van de Figuratieprijs werd bekend gemaakt, deze werd tot ieders genoegen gewonnen door de wijk Korenbloem.

De prijsuitreiking in de feesttent bleek opnieuw een succes te zijn, waar ook waarnemend burgemeester Adema en voorzitter Andre Ensing zichtbaar genoten. De prijzen werden uitgereikt door Bloemenkoningin Lindsay Haijkens en hofdames Noëlle Boering en Daphne Jops. Direct na de uitreiking barste het feest los ondersteund met de muzikale klanken van showband Utlopers en de band Hollands Verdriet.

 

 

Natuurlijk werden alle prijswinnaars vereeuwigd op de foto, zodat ook het verloop van dit afgelopen Bloemencorso nooit kan worden vergeten.

 

Foto's

Deel dit artikel