Waarschuwingsschoten gelost na achtervolging

Deel dit artikel
Marc Dol
Papenvoort, Nooitgedacht (Dr.) - De politie zoekt nog steeds de twee verdachten die zondagmiddag na een achtervolging en uitgebreide zoekactie zijn ontkomen. Bij de aanhouding van de beide andere verdachten raakte een agent licht gewond en loste de politie

In tegenstelling tot wat in het nieuwsbericht van zondagavond is gemeld, eindigde de achtervolging niet in de omgeving van Roden maar in de omgeving van Papenvoort/Nooitgedacht.

 

Zaterdagmiddag zijn vier mannen die inbraken in een woning aan de Vliet in Heerenveen door een buurtbewoner overlopen. De mannen vluchtten te voet en stapten een straat verder in een auto. Mensen die de rennende mannen in de auto zagen springen vertrouwden dit niet het noteerden het kenteken. Dit kenteken is door de politie ingevoerd in het automatisch kenteken herkenningssysteem (ANPR).

 

Zondagmiddag gaf het ANPR de melding dat deze auto in Groningen reed. Door de meldkamer zijn de surveillanceauto’s van de politie in Noord Nederland geïnformeerd over deze melding. Even later werd de auto gezien op de N34. Een politieauto zette de achtervolging in die daarna via o.a. de N34, de N33 en meerdere binnenwegen rond Rolde en Grolloo uiteindelijk eindigde bij een bosje langs de Borgerderstraat (N857) in de omgeving van Papenvoort/Nooitgedacht. Tijdens de achtervolging reden de verdachten met snelheden tot 150 km per uur.

Een 29-jarige inwoner van het Servische Smederevo werd direct aangehouden. Een 18-jarige inwoner van Vleuten ging er te voet vandoor maar werd aangehouden nadat een agent een waarschuwingschot loste. Een derde verdachte verzette zich met geweld tegen zijn aanhouding. Daarbij raakte een agent licht gewond en waarschijnlijk ook de verdachte zelf. Hij kon ontkomen. Deze man droeg een T-shirt wat door de worsteling met de agent bebloed raakte. Ook de vierde man ontkwam.

De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten. De zoekactie van de politie naar de twee gevluchte verdachten bleef zonder resultaat. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet. De twee zijn nog steeds spoorloos. Een getuige belde later op de avond dat ze een man vanuit Grolloo een lift had gegeven naar het station in Assen. Gelet op het signalement is dit waarschijnlijk één van de gevluchte mannen.

 

 

Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel