Jeugddag brandweer Vlagtwedde groot succes (Video)

Deel dit artikel
Redactie & Niels de Kant
Vlagtwedde - Vandaag was er van 10 tot 16 uur een brandweer jeugddag, dit door het 40 jaar bestaan van het RBZG (Regeling Brandweer Zuid-Groningen) de organisatie spreekt van een geslaagde dag.

Voor jong en oud was er wat te beleven, voor de kinderen was er een zeskamp georganiseerd, hierbij moest je zo snel mogelijk omkleden tot brandweerman/ vrouw. Daarna moest je met je team 2 slangen pakken, deze aan elkaar koppelen en met een spuit zo snel mogelijk het vuur te gaan bestrijden, de meeste teams lukte dit in ±3 minuten.

 

Voor de kleinere kinderen was er een kleine stormbaan die eruit zag als een ladderauto van de brandweer. Een tent vol rook waarbij je met een zwarte bril op erin ging, en op de terug weg zonder bril waarbij je de weg moest terug vinden was ook een goed indicatief van de brandweer.

 

Oude brandweerwagens en een ladderwagen uit Amerika kon je bewonderen en bezichtigen, je mocht er ook nog inzitten. Ambulance Zorg Groningen & de politie waren ook aanwezig, als je vragen had kon je dat stellen en uiteraard de wagens bewonderen kon ook!

 

Ook was de crashtender van vliegbasis Leeuwarden ter plaatse om ook hun voertuig te laten showen. Tegelijk tijd werden er ook demonstraties gegeven, hoe je een vlam in de pan moest uitmaken. En wat het effect is van een bus haarlak als die te warm word.

 

A.s. zaterdag de 21e September is er ook een opendag bij de brandweer van Stadskanaal

 

Ook zoekt RBZG nog vrijwilligers, lijkt u dit wat? Voor meer informatie kijk dan op rbzg.nl

 

Foto's

Deel dit artikel