Cameraman(42) bedreigd tijdens ontmanteling hennepkwekerij

Deel dit artikel
Meternieuws.nl & Politie.nl
Wedde - Tijdens het ontmantelen van een hennep kwekerij in het Groningse Wedde stond een 42-jarige cameraman van Persbureau Meter(ook voor 112Gr. freelance videograaf) op de openbare weg beelden te maken van de boerderij met schuur.

De 51-jarige bewoner werd zo boos dat hij de cameraman met bepaalde bewoordingen bedreigde. Dit deed hij zodanig dat de cameraman zich gedwongen voelde het geheugenkaartje en filmbandje af te geven. Daarna werd de camera door de bewoner vernield. Onder meer het LCD-scherm en de microfoon en bovenzijde van de camera werd vernield, omdat de 51-jarige tegen de camera aantrapte. Grote schade was het gevolg.

 

Toen de bedreigingen doorgingen, koos de cameraman eieren voor zijn geld en ging hij er vandoor. Hierop waarschuwde hij de politie. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De cameraman heeft al aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. De politie had vrijdagmiddag in een schuur bij een woning aan de Hoornderweg in Wedde een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. De 51-jarige bewoner werd tijdens het oprollen van de kwekerij zo boos dat hij een camerman van een lokaal mediabedrijf bedreigde en de camera vernielde. De bewoner werd aangehouden. In één van de ruimten in de schuur werd geoogst en stond een deel van de hennepplanten (649) te drogen. In dat deel had, gezien het aantal potten 1088 hennepplanten gestaan.

 

In een ander deel hingen henneptoppen te drogen op vijf droogrekken. In totaal troffen de agenten 2115 potten aan. In het pand werden twee mannen, een 30-jarige man (woonplaats onbekend) en 65-jarige man uit Winschoten, aangetroffen. Beide verdachten waren bezig in de kwekerij. Zij worden binnenkort gehoord over hun betrokkenheid. De eigenaar van de woning, een 51-jarige man, kwam tijdens het oprollen van de kwekerij thuis. De man gaf aan dat hij de schuur had verhuurd.

 

 

 

Dvhn meldt

Foto's

Deel dit artikel