Voorbijganger voorkomt grote brand in Uithuizen

Deel dit artikel
Johan Wildeboer-112Groningen
Uithuizen - Een oplettende voorbijganger heeft vrijdagmorgen aan de Laan in Uithuizen een grote brand weten te voorkomen.

De man was zijn honden aan het uitlaten toen hij een rookontwikkeling onder het dak van de boerderij weg zag komen. Hierop werden direct de blusploegen van Uithuizermeeden en Usquert gealarmeerd. De brandweer heeft direct een binnen aanval ingezet en ook van buitenaf werd de brand bestreden. Het blussen van de brand was niet bepaald makkelijk omdat er onder de asbestplaten ook nog een dikke laag riet zat.

 

 

Na enige tijd kregen ze de brand toch onder controle en kon er begonnen worden met het afblussen van nog smeulende resten. Tijdens de bluswerkzaamheden kwam ook burgemeester Marijke van Beek poolshoogte nemen en de bewoners een hart onder de riem steken. Voor het afblussen moest een groot gedeelte van het dak worden gesloopt. Omdat de boeren schuur vol met asbest platen lag werd al het publiek op ruime afstand gezet. Na enkele uren blussen kon er brandmeester worden gegeven.

 

Door het kordaate optreden van omstanders en de zeer snelle inzet van beide blusploegen kon een grote brand worden voorkomen. In de boerenschuur stonden verschillende caravans. De eigenaren van de caravans zullen op de hoogte worden gebracht van de brand.

Foto's

Deel dit artikel