Diefstal kentekenplaten neemt toe

Deel dit artikel
ingezonden
Groningen - “Voorkom ellende en laat ze vastzetten ` Het aantal kentekenplaten dat van auto's wordt gestolen neemt enorm toe.

Het aantal kentekenplaten dat van auto’s wordt gestolen neemt enorm toe. Met deze gestolen platen wordt getankt zonder te betalen en de gevolgen voor gedupeerden zijn erg vervelend. “Mensen krijgen rekeningen op de deurmat en de politie over de vloer”, vertelt Jeroen Turkstra, eigenaar van Autotaalglas Groningen. “En dan moeten ze zelf maar zien te bewijzen dat zij het niet geweest zijn.

 

Dit leed willen wij voorkomen en daarom kunnen automobilisten bij Autotaalglas voor slechts tien euro hun kentekenplaten laten vastzetten. Met speciale anti-diefstal schroeven. Slimme dief die ze dan nog loskrijgt.” In de eerste zes maanden van vorig jaar zijn er maar liefst 750 kentekenplaten van auto’s van ‘eigenaar’ verwisseld om gratis benzine te kunnen tanken. Het vervelende is dat de gevolgen niet beperkt blijven tot alleen maar onbetaalde tankbonnen die niet van jou zijn.

 

Zo kunnen er ook snelheidsovertredingen begaan worden. Of erger, een overval of ramkraak met een auto waarop jouw kentekenplaten zitten. Turkstra: “Je moet altijd aangifte doen bij de politie als je kentekenplaten gestolen zijn. Helaas valt de aanschaf van nieuwe platen veelal onder het eigen risico, dus dit betekent een onnodige extra uitgave.” Eerst betalen Volgens Turkstra blijkt het een heel gedoe te zijn om te bewijzen dat jij niet diegene was die de overtreding heeft begaan. “Ook moet je alle bekeuringen in eerste instantie zelf betalen, totdat is vastgesteld dat het niet jouw voertuig was en dat jij het niet kunt zijn geweest.

 

 

Wij adviseren automobilisten dan ook: laat je kentekenplaten nu door Autotaalglas vastzetten. Je bespaart jezelf hiermee niet alleen een hoop ellende, maar ook veel geld.” Elke vestiging Autotaalglas is een franchiseorganisatie met enthousiaste ondernemers die betrokken zijn bij de regio. Ook staat dé autoruitspecialist van Nederland bekend om zijn klantgerichte service. “Wij lopen altijd wat harder dan een ander”, legt van der Sluis de kentekenplatenactie uit.

 

 

“Daarom willen wij automobilisten helpen dit persoonlijke drama van kentekendiefstal te voorkomen door de kentekenplaten goed vast te zetten. En dit kan nu voor maar tien euro bij alle 54 vestigingen van Autotaalglas in Nederland. Ook zonder afspraak.”

Foto's

Deel dit artikel