FrieslandActueel.nl de nieuwe website in Friesland van start

Deel dit artikel
Redactie/ ingezonden
Bolsward (Fr.) - Vanaf vandaag(01-03-13) is Friesland een nieuw digitale nieuwswebsite rijker. Bolswarder Rudy Bouma is de initiatiefnemer van de nieuwe website www.frieslandactueel.nl. Hij is bij een groot publiek al bekend met zijn regionale website 112swf.nl.

”We proberen naar de toekomst te kijken. Het is altijd al een droom van mij geweest om het nieuws uit heel Friesland te onderhouden”, aldus Rudy Bouma van de nieuwe site. Er zijn maar weinig websites die al het nieuws brengen. Mensen willen weten wat er om de hoek gebeurd. Dit kan klein of groot nieuws zijn. “Wij zien geen onderscheid tussen klein en groot nieuws”, aldus de Friese Poort student ‘Televisie en Mediaproductie’ van het Drachtster ROC.

 

De jonge enthousiaste nieuwsfreak neemt al zijn ervaring die hij opgedaan met 112swf.nl mee in dit nieuwe project. “Ik begon op zestienjarige leeftijd met deze site en in de loop van de jaren zijn de kijkcijfers steeds groter geworden. Verschillende van mijn reportages zijn al op landelijke media verschenen en veel foto’s van 112swf verschenen in kranten en tijdschriften. Vanaf het begin is het mijn doel geweest om van mijn hobby mijn beroep te maken. In de afgelopen jaren hebben we een mooi netwerk opgebouwd. Nu ik mijn opleiding bijna voltooid heb, vind ik de tijd rijp om dit te doen.” Op de website zullen de volgende nieuws categorieën te zien zijn: evenementen, sport, cultuur, 112 incidenten, overig nieuws en zakelijk. 112Groningen.nl heeft meegeholpen met het bedenken van de nieuwe naam.

 

Diverse verslaggevers en fotografen zullen dagelijks het laatste nieuws brengen uit Friesland. Naast een verslag zullen er veel foto’s en video’s worden geplaatst. “Ook willen we veel gebruik maken van live beelden tijdens evenementen, door snel te handelen en beeldmateriaal te plaatsen zijn de bezoekers direct op de hoogte”. Rudy wil de kijkers een overzichtelijke, creatieve website bieden. Ook wil hij regelmatig nieuws brengen vanaf de Waddeneilanden. De Bolswarder zal hierbij hulp krijgen van collega’s die over de hele provincie verspreid zitten. “We willen uit heel Friesland verslag doen”. 

 

 

De website is via Twitter te volgen:

@FRLactueel

 

 

www.FrieslandActueel.nl

 

 

 

(Deze week heeft ook de website 112Marum.nl ook een nieuw jasje gekregen en sinds 2 weken is er in de Gemeente Leek de website infoLeek.nl ook online)

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel