Carnaval in Ter Apel (Video)

Deel dit artikel
Redactie & Niels de Kant & G. Twickler
Ter Apel - De carnavalsoptocht in Ter Apel is zaterdag goed en zonder problemen verlopen. Wel werden twee verdachten aangehouden en moest de politie veel bekeuringen uit delen.

Een 23-jarige man uit Veendam werd betrapt op wildplassen in de Stationsstraat in Ter Apel. Hij kreeg hiervoor een bekeuring uitgereikt. De Veendammer werd zo kwaad dat hij beide agenten met bepaalde bewoordingen beledigde. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts.

 

Schennis

Een 19-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn vond het nodig om op de Hoofdstraat in Ter Apel zijn geslachtsdeel te tonen aan het aanwezige publiek voor de carnavalsoptocht. De jongeman werd aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hinderlijk parkeren

Daarnaast bekeurde de politie op de Kloosterveenweg in Ter Apel 43 fout geparkeerde auto’s. Alle auto’s hadden op deze weg een stilstaanverbod genegeerd. Hulpverleningsvoertuigen konden op sommige plekken amper passeren en stonden diverse auto’s hinderlijk geparkeerd. Hierop werd besloten één consequente lijn te trekken, zodat alle foutparkeerders op de Kloosterveenweg een bon kregen. Verder vielen er bekeuringen voor wildplassen (3x), als bromfietser rijden zonder rijbewijs (1x) en negeren van geslotenverklaring (2x). Enkele jeugdigen werden ten slotte aangesproken op het nuttigen van alcohol.

Foto's

Deel dit artikel